Despre mine

Fotografia mea
Germany
Alcatuita din una bucata sot si una bucata copil,familia mea se sprijina pe mine.Sint coordonatorul a tuturor activitatilor intreprinse impreuna sau separat;in domeniul privat sau public.Inca tinara,privesc viata cu optimism adolescentin.Sint constienta ca tot ce daruiesti ti se intoarce inzecit.Sint in cautarea propriului meu scop in viata.Simt ca,misiunea mea,nu a inceput inca. Acest blog e conceput ca o supapa a frustrarilor mele zilnce.Ma intereseaza prea putin parerea altora despre mine sau despre subiectele scrise.Se pot face comentarii,in limita bunului simt.Daca nu se tine cont de buna crestere,actionez in consecinta prin cenzura...Ma mai pot insa razgindi pe parcurs.

joi, 8 octombrie 2009

am cravata,sint pionier

De curind mi-am amintit de vremea cind eram pionier.Asteptam cu frenezie sa devin pioniera si sa depun juramintul de credinta."JURAMANTUL PIONIERULUI

“Eu … (numele si prenumele), intrand in randurile Organizatiei Pionierilor, ma angajez sa-mi iubesc patria, sa invat bine, sa fiu harnic si disciplinat, sa cinstesc cravata rosie cu tricolor.”

LEGAMANTUL PIONIERULUI

“Voi invata si voi munci pentru a deveni fiu de nadejde al patriei mele – Republica Socialista Romania; voi fi credincios poporului si
Partidului Comunist Roman; voi respecta neabatut indatoririle pionieresti.”

DEVIZA PIONIERULUI

“Pentru gloria poporului si inflorirea Romaniei socialiste, pentru cauza partidului – inainte!”

RASPUNSUL LA DEVIZA

“Tot inainte!”

Si am crezut fiecare cuvint rostit,am simtit patriotism fanatic...Cum pot niste cuvinte sa influenteze ratiuni si sentimente?!Am fost patriot!!!Eram mindra de cravata mea,era meritul meu....Se faceau pionieri in doua cicluri.Cei din primul ciclu erau cei care aveau merite deosebite.(eu)
Imi doream si snur galben de comandant de clasa.N-am invatat chiar bine,asa ca nu am fost nici macar comandant de grupa. Am totusi o insigna din acele vremuri,cu care ma afisam si la joaca.
Pentru ca recitam cu patos si ardoare poezii comuniste si pentru ca am participat la "Cintarea Romaniei"am primit insigna pionierului actor.Recunostinta vechiului regim.
La 23 august era ziua martiriului.Crapai de sete si caldura in soare asteptind sa treci prin fata tribunei oficiale ce dura citeva secunde. Te pregateai insa pentru asta de dimineata devreme ca sa nu uiti sa faci cu mina gratios,sa nu incurci pasii si sa nu omiti sa strigi numele conducatorului mult iubit.

Un comentariu:

Va Mai Astept